Digitalisering en de rol van SCSN

Digitalisering en de rol van SCSN

De branche is aan het digitaliseren. Deze verandering is een aantal jaren geleden al ingezet en maakt een steeds grotere groei door. Steeds meer processen worden geautomatiseerd om efficiënter en minder foutgevoelig te kunnen werken. Groothandels en leveranciers leveren een steeds grotere bijdrage aan het digitaliseren van de gehele toeleverketen.

Digitalisering zorgt er naast een efficiëntere werkwijze ook voor dat er sneller geschakeld kan worden. Een kernwaarde die van groot belang is voor Galvano. Een van de van de meest recente stappen in de digitalisering is SCSN.

SCSN logo

Wat is SCSN?

SCSN staat voor het Smart Connected Supplier Network. Het digitale platform voor de maakindustrie. Met SCSN kunnen er verschillende soorten data gedeeld worden zoals onder andere order en orderbevestiging. Door gebruik te maken van de digitale koppeling kunnen ERP-systemen met elkaar verbonden worden. SCSN vereenvoudigt het delen van data doordat SCSN-berichten automatisch in het ERP-systeem kunnen worden verwerkt. De gehele toeleverketen maakt met SCSN dus gebruik maken van dezelfde datastandaard, waardoor de gehele keten sterker en efficiënter wordt.

Verschil traditionele EDI-koppelingen en SCSN?

Natuurlijk waren er al mogelijkheden om data uit te wisselen tussen verschillende bedrijven. Dit kon door middel van een EDI-koppeling. Hierbij werd er een verbinding aangegaan op basis van maatwerk. Dat wil zeggen dat er iedere keer een nieuwe koppeling opgezet werd om data uit te kunnen wisselen. Artikelcodes moesten gelijk zijn aan elkaar en dus aangepast of toegevoegd worden. Dit betekende dat iedere koppeling vrijwel uniek was en dus iedere keer een investeringskosten opleverde. Bovendien zorgde dit ervoor dat het niet makkelijk was om met meerdere partijen een koppeling aan te gaan.

Bij SCSN is dit anders! Er hoeft niet met ieder bedrijf een unieke, nieuwe koppeling gemaakt te worden zoals het geval was bij EDI-koppelingen.

Isah erp maakindustrie SCSN service provider
Whats App Image 2022 12 17 at 12 07 34

Voordelen SCSN

Bij SCSN wordt een bedrijf eenmalig aangemeld bij een SCSN-provider en daarna kan het bedrijf met alle andere aangesloten bedrijven data uitwisselen. Eenmalige investeringskosten dus en niet iedere keer opnieuw kosten betalen of een abonnement wat moet worden afgesloten.
Daarnaast kan er met een SCSN-koppeling foutloos, nauwkeurig en efficiënt gewerkt worden. Doordat er een directe koppeling tussen de systemen gemaakt wordt hoeft er weinig tot niks meer handmatig ingevoerd te worden. Iets wat voorheen nog weleens fouten kon opleveren. Omdat alles in een digitaal overzicht te zien is kunnen offertes makkelijker gemaakt worden en orders kunnen sneller doorgezet worden. Deze snellere manier van werken levert tevens tijdbesparing op.
SCSN is dus snel, foutloos en een veilige manier van data communiceren.

Sluit u aan?

Weer weten over SCSN en de mogelijkheden hiervan? Of interesse om te koppelen? Stuur dan een mail naar onze SCSN-afdeling: scsn@galvano-metaal.nl en een SCSN-specialist neemt dan contact op.