SSAB

SSAB

Galvano Metaalhandel B.V. is sinds 1 mei 2011 exclusieve dealer van Ruukki Laserplaat.

Ruukki was de eerste staalproducent in Europa die de uitdaging aanging om plaatstaal te ontwikkelen dat goed met de laser kon worden gesneden. Vanaf juli 2014 maakt Ruukki deel uit van SSAB. SSAB’s staal en service zorgen ervoor dat eindproducten lichter worden en sterkte en levensduur verlengd worden. SSAB is een gespecialiseerd staalbedrijf gedreven door hechte klantrelaties.

De naam van de Ruukki laserplaat is aangepast naar SSAB Laser® Plus. Dit staal is van hoge consistente kwaliteit, wat zorgt voor minder afval door het zoveel mogelijk delen van snijlijnen. De kwaliteit van de snijkanten is erg goed, zelfs bij een hogere snijsnelheid. Ook trekt de laserplaat zich niets aan van de walsrichting.

Exclusieve dealer

SSAB Laser® Plus wordt via geselecteerde, gespecialiseerde distributeurs verkocht, wat een hoog serviceniveau garandeert, met korte lijnen naar de verbruiker. Galvano Metaal is exclusieve dealer van SSAB Laser® Plus.


Uitstekende kwaliteit voor meer zekerheid!

Ga je in deze drukke tijd liever voor zekerheid en daarom voor een uitstekende kwaliteit? Dan is de SSAB laserplaat de beste optie. Hieronder vindt u een aantal belangrijke punten waarmee een SSAB laserplaat zich onderscheid:

  • SSAB Laser wordt zowel in de lengte als in de breedte gewalst. Omdat ze dit proces uitvoeren, kan de klant nesten in elke richting. Dit bespaart enorm veel kosten met betrekking tot afval doordat er minder afval is. Ook werkt dit mee met het kanten van de producten. Hierbij hoeft geen rekening gehouden te worden met de wals richting.
  • SSAB Laser heeft een constante terugslag. Dit houdt in dat de plaat altijd in de juiste hoek gekant kan worden. Ook als je in het bezit bent van een corrigerende kantbank kan dit effectief zijn. Het kantproces gaat veel sneller doordat de kantbank niet hoeft te corrigeren.
  • Met SSAB Laser kun je sneller laseren dan aangegeven door de fabrikant van de laser.
  • SSAB Laser geeft garantie voor en na het snijden van 3mm op een strekkende meter. Na vele testen komt dit zelfs vaak op 0,5mm nauwkeurig.
  • Nauwkeurige dikte toleranties (veel nauwer dan EN)

Deze kwaliteit realiseren zij doormiddel van de volgende structuur:

  • SSAB Laser werkt met hoogwaardig ijzererts uit Zweden. Dit is een van de beste soorten die zichzelf al tientallen jaren bewezen hebben. Een constante kwaliteit is hierdoor gegarandeerd.
  • SSAB Laser gebruikt alleen hoogwaardig geclassificeerd gerecycled ijzer in het productproces.
  • De SSAB Laser wordt gezien als de beste plaat die op dit moment verkrijgbaar is in de markt.
  • SSAB Laser test alle coils op de laser. Zij snijden lange stroken uit de plaat om te controleren of er spanning in de plaat zit. Bij spanning wordt deze direct afgekeurd. Door dit gegeven is deze plaat van constante kwaliteit.
  • SSAB is constant bezig met productontwikkeling.
Ssab Flyer

Cut the scrap

Oftewel ..... minder afval! Één van de geheimen is het zoveel mogelijk delen van snijlijnen. Hierdoor kan de hoeveelheid afval met wel 30% worden gereduceerd. Dit betekent ook dat met elke SSAB Laser® band- of kwartoplaat 30% méér snijdelen gesneden kunnen worden die omzet en opbrengst genereren. SSAB Laser® is praktisch “dead-flat” materiaal, waardoor wij een maximum afwijking op de vlakheid van 3.0 mm/m kunnen garanderen, zowel vóór als ná het lasersnijden.

De kwaliteit van de snijkanten is erg goed, zelfs bij een hogere snijsnelheid. Een ander geheim is dat SSAB Laser® zich niets aantrekt van walsrichting. Probleemloos zetten in alle richtingen betekent dat het basismateriaal optimaal benut kan worden door zo flexibel mogelijk te nesten. Dat betekent weer méér opbrengst. Het allesomvattende geheim van SSAB Laser® is misschien wel dat het topkwaliteit snijdelen oplevert. Snel en economisch geproduceerd, met minder afval!

Lees meer over SSAB Laser® op www.ssab.com

Bekijk de flyer

Profiteert u ook van onze service?

Ook voor deze platen geldt, vóór 20.00 uur besteld, de volgende dag in huis!