Kwaliteit bespaart tijd!

Kwaliteit bespaart tijd!

Veel inkopers trekken nog aan de prijs, maar gaat het hier eigenlijk echt nog om? U kunt wel besparen op materiaal door een mindere kwaliteit te nemen, maar als u te lang bezig bent met uw proces, kunt u minder omzet maken! U heeft minder uren, de uren zijn op! Waarom is dit lastig? Productie en inkoop zitten vaak gescheiden en inkoop heeft zijn eigen doelstellingen. Deze gedachte was goed tijdens de crisis, toen hadden we namelijk allemaal meer tijd. Nu is de prijs niet meer zo belangrijk als tijdens de crisis, productie staat nu vooral centraal. U moet met dezelfde capaciteit meer output hebben. Kwaliteit biedt zekerheid, vermijd risico’s voor zover dit kan. Kortom gaan we dus van kosten-denken naar tijd-denken!

Foto4 H90 X B120

Wat is de meerwaarde van kwaliteit?

Misschien heeft u het vervelende ongemak nog niet ervaren, we hopen uiteraard ook niet dat dit gebeurd. Een mindere kwaliteit brengt risico’s met zich mee, deze risico’s gaan we in deze drukke tijd het liefst uit de weg. Zoveel mogelijk zekerheid, daar zorgt kwaliteit voor! Hier kunt u tegenwoordig niet omheen, vooral nu het steeds drukker wordt.

Situatieschets

We schetsen graag even een situatie. Wat als bijvoorbeeld de laser vastloopt door gebrek aan constante kwaliteit? Uw proces loopt niet meer volgens planning waardoor alles opschuift. Ook wordt het nu een probleem voor uw klant, ook hij krijgt het drukker en komt nu in de knoop met zijn planning! Een snelle rekensom bewijst dat dit ongemak uiteindelijk duurder is dan kiezen voor een betere kwaliteit. Nogmaals, misschien heeft u dit nog niet ervaren maar dit scenario uitsluiten waar mogelijk lijkt in deze tijd toch erg gewenst!

Ronde Buis Productfoto
Banner Foto Homepage Galvano Metaal

Waar kunt u nog meer tijd op besparen?

Het wachten op aanbiedingen van leveranciers! Maak gebruik van de webshop! Via de webshop heeft u zelf toegang tot uw persoonlijke prijzen, u kunt hierdoor sneller calculeren. Projecten mogen immers niet stil komen te liggen! Een snelle levering draagt hier ook aan bij. Zekerheid is wat u uiteindelijk loont.

Webshop

Neem een kijkje in de webshop voor een compleet overzicht. Heeft u al een inlogcode?


Hoe werkt het?