Blog

Banner Foto Homepage Galvano Metaal
Blog

Kwaliteitsplaten besparen tijd en geld

Het is druk en dus moet alles steeds sneller en flexibeler geproduceerd worden. Zowel groothandels als machinebouwers spelen hier handig op in. We zien in de markt steeds zwaardere lasers die tot wel 30kw kunnen gaan. Deze zijn voorzien van een laserkop met een hogere kilowatt-laserbron dan we gewend zijn. Hierdoor kan de snijsnelheid omhoog en wordt het snijproces betrouwbaarder. Is een goede kwaliteit plaat dan nog van belang?

09 okt. 2023

lees meer
Td 20170915 Galvano Hr 021 9203
Blog

Digitalisering en de rol van SCSN

De branche is aan het digitaliseren. Deze verandering is een aantal jaren geleden al ingezet en maakt een steeds grotere groei door. Steeds meer processen worden geautomatiseerd om efficiënter en minder foutgevoelig te kunnen werken. Groothandels en leveranciers leveren een steeds grotere bijdrage aan het digitaliseren van de gehele toeleverketen.

05 jan. 2023

lees meer
IMG 20220131 WA0002
Blog

Capaciteit te kort?

We leven in een gekke tijd waardoor veel bedrijven kampen met personeelstekort. Dan ga je al snel denken in het maximaal en efficiënt benutten van capaciteit. Hoe gaat u hier als bedrijf mee om? Als serviceleverancier willen wij u graag informeren hoe wij u hierbij zouden kunnen helpen.

01 feb. 2022

lees meer
Foto4 H90 X B120
Blog

Kwaliteit bespaart tijd!

Veel inkopers trekken nog aan de prijs, maar gaat het hier eigenlijk echt nog om? U kunt wel besparen op materiaal door een mindere kwaliteit te nemen, maar als u te lang bezig bent met uw proces, kunt u minder omzet maken! U heeft minder uren, de uren zijn op! Waarom is dit lastig? Productie en inkoop zitten vaak gescheiden en inkoop heeft zijn eigen doelstellingen. Deze gedachte was goed tijdens de crisis, toen hadden we namelijk allemaal meer tijd. Nu is de prijs niet meer zo belangrijk als tijdens de crisis, productie staat nu vooral centraal. U moet met dezelfde capaciteit meer output hebben. Kwaliteit biedt zekerheid, vermijd risico’s voor zover dit kan. Kortom gaan we dus van kosten-denken naar tijd-denken!

28 jan. 2021

lees meer
Ronde Buis Productfoto
Blog

Breed en diep assortiment

Uw projecten zijn niet altijd hetzelfde, u heeft verschillend materiaal nodig. U heeft het druk en in een tijd van drukte heeft u het liefst zoveel mogelijk zekerheid. Uw vaste leverancier neemt uw zorgen weg, u hoeft zich enkel te focussen op uw project. De vraag naar een leverancier met een breed en diep voorraadassortiment groeit.

16 dec. 2020

lees meer
Rvs2
Blog

Heeft u ook te weinig capaciteit?

Een vast aanspreekpunt. Iemand die op de hoogte is van gemaakte afspraken is gewenst, vooral in deze drukke tijd waardoor uren te kort komen. Snelheid, een contactpersoon als probleemoplosser en het vervullen van persoonlijke wensen, worden belangrijker dan ooit nu u capaciteit te kort komt. Samen optimaliseren we processen waardoor u zeer efficiënt kunt werken.

25 nov. 2020

lees meer
Telefoon Met App
Blog

Webshop app

Online bestellen, wat groeit het aantal webshop gebruikers snel! Sinds de lancering van onze vernieuwde webshop in 2019 zijn wij niet stil gaan zitten. De branche ontwikkelt zich online en met de komende internetgeneraties wordt het internet steeds belangrijker. Als moderne groothandel willen wij mee met de tijd waardoor wij een webshop app hebben gelanceerd. Onze klanten krijgen via meldingen op hun mobiele telefoon alle nodige informatie (zoals levertijd) tijdens het bestelproces. Het maakt niet uit op welke manier de klant zijn bestelling plaatst, de informatie blijft beschikbaar. Wanneer de klant onze app download maar een aanvraag doet via de binnendienst of via mail, krijgt hij alsnog de meldingen via zijn telefoon zodat hij deze nooit meer mist. De webshop app biedt ook een totaaloverzicht van offertes en orders en met één druk op de knop wordt een offerte omgezet naar order!

23 sep. 2020

lees meer
Banner Foto Homepage Galvano Metaal
Blog

Uw magazijn op orde! Maak uw magazijn geen groothandel!

Hoe ziet uw platenhal eruit? U heeft producten die u dagelijks verwerkt, maar ook stellingen met speciale platen die u misschien maar één keer per jaar nodig heeft. Hier liggen de magazijn stellingen al snel vol mee. Zo vol, dat wanneer u ze wel nodig heeft, u ze amper nog terug kunt vinden.

23 jun. 2020

lees meer
Foto Platenhal
Blog

Metaal online bestellen

Uw projecten zijn niet altijd hetzelfde, u heeft verschillende materialen nodig. U heeft het druk en in een tijd van drukte heeft u het liefst zoveel mogelijk zekerheid. Uw vaste leverancier neemt uw zorgen weg, u hoeft zich enkel te focussen op uw project. Uw leverancier is uw sparringspartner en heeft als doel om u te ontzorgen.

25 mei 2020

lees meer
Td 20170915 Galvano Hr 021 9203
Blog

Kwaliteitsbewaking

Zoals u ongetwijfeld weet, staat Galvano voor snelheid en kwaliteit. Wij bieden A-kwaliteit materiaal aan onze klanten. Het materiaal moet vrij zijn van roest, absoluut niet krom zijn en zeker binnen de norm vallen. Wij anticiperen op de vraag naar snelle leveringen en bieden dan ook een ongekende levertijd binnen onze branche.

22 apr. 2020

lees meer
Banner Foto Homepage Galvano Metaal
Blog

SSAB Laser Plus. De beste laserplaat!

Kwaliteit heeft zijn prijs, maar een mindere kwaliteit evengoed. Een goede kwaliteit zorgt voor een goede doorloop van uw proces zonder onderbreking. Minder restafval en geen zorgen geeft zekerheid, iets wat u nodig heeft nu het steeds drukker wordt. Steeds vaker zien we de verschuiving van prijs-denken naar service-denken. Onze klanten zijn meer ‘Lean’ gaan werken, het productieproces wordt onder de loep genomen om zo efficiënt mogelijk te kunnen werken zonder tijdverlies. Iedereen weet immers, tijd is geld!

16 feb. 2020

lees meer
Banner Foto Optie 2
Blog

Geld besparen door te kiezen voor kwaliteit

Kwaliteit heeft zijn prijs, maar een goedkopere variant ook. Als eerste doel is het natuurlijk voor veel inkopers het doel om zo scherp mogelijk in te kopen. De eerste stap om geld te besparen. Echter wordt het meeste bespaart gedurende het proces.

22 jan. 2020

lees meer
Galvano Metaal
Blog

Webshop bestellingen

Steeds meer klanten maken gebruik van de webshop. Online bestellingen kunnen ten alle tijden gedaan worden. Zo is er de mogelijkheid om ook buiten contacturen bestellingen te plaatsen. Het is opvallend dat het steeds vaker voorkomt dat men in de avond gaat bestellen of in ieder geval na 17.00 uur. Deze behoefte hadden we al zien aankomen door de drukte en tijd te kort bij klanten. De webshop kent echter nog veel meer voordelen.

11 sep. 2019

lees meer
114 1451
Blog

Medewerkersbetrokkenheid, de oplossing voor personeelstekort?

De branche heeft te maken met personeelstekort. De werknemer wordt door het overgrote aanbod steeds machtiger waardoor de trend van jobhoppen sterk toeneemt. Vooral bij de jongere generatie. Een hoge mate van medewerkersbetrokkenheid kan bijdragen aan het behouden van huidige medewerkers. Dit maakt betrokkenheid een populaire doelstelling onder managers en directies.

23 okt. 2018

lees meer
Banner Foto 2 Optie
Blog

Digitalisering neemt toe!

Wat gaan de ontwikkelingen toch snel! Digitalisering neem toe. De branche loopt wellicht wat achter maar we zien de veranderingen langzaam opspelen. Van kladblokken naar Word en van telefonische bestellingen steeds meer naar online bestellingen. Het betreft echter geen verandering van vandaag op morgen.

19 jun. 2018

lees meer
132 3226
Blog

Lean management, aandacht voor efficiënte productie

Door de lange crisis zijn veel bedrijven afgevallen. De bedrijven die het wel hebben gered hebben veelal een consultant in handen genomen. Zij zijn meer ‘Lean’ gaan werken. Door deze werkwijze te hanteren wordt groei gerealiseerd met bestaande (onder)bezetting. Hoe werkt dat Lean management nu eigenlijk

08 mei 2018

lees meer
Galvano Metaal
Blog

Groothandel 2.0

Het wordt alsmaar drukker in de markt! Heel goed nieuws natuurlijk, de crisis heeft lang genoeg geduurd! Veel productiebedrijven zijn afgevallen. De bedrijven die het wel hebben gered, hebben veelal een consultant in handen genomen. Zij zijn meer ‘Lean’ gaan werken. Dit geeft aan dat processen verkort worden, er geen overtollige voorraad is en productie optimaal is. Hierdoor wordt maximaal rendement gerealiseerd.

27 jan. 2018

lees meer