Kwaliteitsplaten besparen tijd en geld

Kwaliteitsplaten besparen tijd en geld

Het is druk en dus moet alles steeds sneller en flexibeler geproduceerd worden. Zowel groothandels als machinebouwers spelen hier handig op in. We zien in de markt steeds zwaardere lasers die tot wel 30kw kunnen gaan. Deze zijn voorzien van een laserkop met een hogere kilowatt-laserbron dan we gewend zijn. Hierdoor kan de snijsnelheid omhoog en wordt het snijproces betrouwbaarder. Is een goede kwaliteit plaat dan nog van belang?

DSC00841 min

Betrouwbaarder en stabieler snijproces

Volgens de bouwers van deze lasers is de kwaliteit van minder groot belang dan voorheen. Het snijproces is immers betrouwbaarder en stabieler geworden. De laser snijdt constant in een hoge kwaliteit en erg nauwkeurig. Hierdoor kan de productiviteit verhoogd worden en kan er steeds sneller gewerkt worden. Daarnaast is het voor de krachtigere snij-kop makkelijk om door dunne of juist dikke platen te snijden en past deze zich makkelijk aan bij wisselende plaatkwaliteit. Maar maakt de kwaliteit van de plaat dan helemaal niet meer uit?

Kwaliteit en zekerheid

Natuurlijk wel! Het is juist van belang om met deze nieuwe lasers een goede kwaliteit plaat te gebruiken. Door de hogere kilowatt-laserbron krijg je dan weliswaar minder warmte-inbreng op de plaat, maar de laserkop vliegt als het ware over de plaat heen. Iets waar niet iedere plaat tegen bestand is. Als je bijvoorbeeld spanning in de plaat hebt remt de laserkop niet op tijd met alle gevolgen van dien. De laserbron kan bijvoorbeeld kapot gaan. Hierbij speelt de kwaliteit dus zeker een rol van betekenis.

Ondanks dat de laser zich aanpast bij wisselende plaatkwaliteit valt er nog steeds meer rendement te halen uit platen van goede kwaliteit. Omdat een plaat van goede kwaliteit homogeen is hoeven de instellingen van de machine maar één keer ingesteld te worden en blijft het snijbeeld per dikte steeds hetzelfde. Dit is anders wanneer je platen hebt van wisselende kwaliteit. Dan heb je vaak een wisselend snijbeeld bij dezelfde instellingen. Een ander voordeel van een betere kwaliteit plaat is dat je niet hoeft na te richten met kanten. Hierdoor kant je de plaat telkens in dezelfde hoek en dat bespaart enorm veel tijd.

Daarnaast kost het veel geld als je materiaal treft van mindere kwaliteit waar iets mis mee is. Denk bijvoorbeeld maar eens aan het opnieuw snijden van een 20 mm plaat. Dit kost veel tijd en deze tijd kun je niet meer inhalen of terugverdienen in het proces.

Galvano Foto18
SSAB Laser min

SSAB Laser Plus

Als service leverancier begrijpen wij de meerwaarde van een goede kwaliteit. Wij zijn exclusief dealer van de SSAB Laser Plus en deze is de best verkrijgbare laserplaat van de markt. Een constante kwaliteit is hierbij gegarandeerd.
Met de SSAB Laser Plus kun je sneller laseren dan is aangegeven door de fabrikant van de laser. SSAB geeft garantie voor en na het snijden van 3 mm op een strekkende meter. Na vele testen komt dit zelfs vaak op 0,5 mm nauwkeurig. SSAB Laser Plus wordt zowel in de lengte als breedte gewalst, waardoor je de plaat zo flexibel mogelijk kunt nesten. Dit bespaart enorm veel kosten met betrekking tot het afvalmateriaal. Simpelweg omdat er minder afval is. De materialen raken vanzelf los en er hoeft dus geen personeel ingezet te worden om deze los te slaan. Wat ook nog eens kosten efficiënt is.

Meer weten?

Wil je meer weten over de verschillende kwaliteiten platen? Of wil je meer informatie over de SSAB Laser Plus plaat? Neem dan contact met ons op via binnendienst@galvano-metaal.nl of vraag jouw accountmanager.