Geschiedenis

De geschiedenis van Galvano Metaal

Galvano is vernoemd naar de wereldberoemde Italiaanse natuur- en scheikundige Luigi Galvani.

In 1917 werd Galvano opgericht door de familie Spackler als elementenfabriek in Apeldoorn. In deze fabriek werden op basis van galvanische processen met behulp van lood en zuren natte batterijen geproduceerd. Door de introductie van de droge batterij vanuit Duitsland, was Galvano genoodzaakt om te zoeken naar nieuwe mogelijkheden.

De ontwikkeling door de jaren heen

Begin jaren 50 werd aan het assortiment van lood, zink, gereedschap en walserijproducten ook buizen toegevoegd. Omstreeks het midden van de zestiger jaren besloot Galvano sanitair in het assortiment op te nemen.

In 1984 is centrale verwarming deel gaan uitmaken van het Galvano-assortiment. In april 1994 zijn de groothandelsactiviteiten binnen Galvano geïntegreerd, met de gehele verkoop onder 1 dak.

Nieuwe visie, nieuwe ontwikkelingen

Steeds meer werd duidelijk dat de twee divisies niet echt bij elkaar hoorden, bij de gedachte aan één team vertegenwoordigers voor uiteenlopende markten merk je al dat dit niet heel soepel werkten!

In oktober 1997 vond een opsplitsing plaats tussen de Galvano-divisies: sanitair / CV en buizen & staal. De geboorte van Galvano Metaalhandel B.V.

Per 1 januari 2007 is Galvano groothandel BV overgegaan naar Saint-Gobain distribution en zijn de aandelen van Galvano Metaalhandel BV overgegaan naar J.P.M Holtzer. Hans was die tijd al directeur van Galvano Metaalhandel B.V.

Geschiedenis

De onwikkeling van Galvano Metaal door de jaren heen.