Digitalisering neemt toe!

Digitalisering neemt toe!

Wat gaan de ontwikkelingen toch snel! Digitalisering neem toe. De branche loopt wellicht wat achter maar we zien de veranderingen langzaam opspelen. Van kladblokken naar Word en van telefonische bestellingen steeds meer naar online bestellingen. Het betreft echter geen verandering van vandaag op morgen.

Pagina Onze Organisatie 2

Waar gaat het nu eigenlijk heen? Alles via internet, dat wordt wel erg onpersoonlijk toch? Veel van onze klanten vinden het fijn om bestellingen persoonlijk door te geven aan hun vaste contactpersoon. Het heeft naast gewenning te maken met vertrouwen en een gevoel van zekerheid. Dit gevoel is niet onterecht, de branche loopt niet voorop betreft digitalisering. Het gaat immers niet om een dvd’tje dat je even snel via internet koopt, eventuele fouten of misverstanden door weinig persoonlijk contact kunnen klauwen met geld kosten.

Persoonlijke verkoop blijft belangrijk

Het is nu eenmaal niet zo eenvoudig als de consumentenmarkt, het online bestellen. Het gaat om grote bedragen en fouten kunnen enorm veel geld kosten, dit snappen wij. Zekerheid wordt belangrijker dan ooit. Waar we allemaal geloven dat wellicht 90% digitaal zal gaan worden binnen de consumentenmarkt in de toekomst, geloven wij sterk in een balans tussen persoonlijk en digitaal binnen de business to business. We blijven mensen, mensen hebben gevoel en laten zich vaak leiden door emoties. Persoonlijkheid en een vast contactpersoon zorgen voor een zeker gevoel, zoals eerdergenoemd, een van de belangrijkste factoren wanneer het gaat om partnerschap. Als service leverancier snappen wij dat de toegevoegde waarde van persoonlijk contact nu juist zo belangrijk is voor onze klanten. De wereld verandert met de digitalisering, we begrijpen alleen dat het huidig koopproces niet ineens omgegooid kan worden! Contact blijft lonen. Dit zal in de business to business ook nooit verdwijnen, maar het proces kan wel slimmer en doeltreffender. De balans zou moeten zijn: digitaal waar mogelijk, maar persoonlijk waar nodig.

Td 20170915 Galvano Hr 021 9203
Ronde Buis Productfoto

Nieuwe kansen

Online bestellingen kunnen ten alle tijden gedaan worden. Zo is er de mogelijkheid om ook buiten de gebruikelijke contacturen bestellingen te plaatsen. Door de drukte heeft men te maken met tijd te kort. Samen met klanten zijn wij continu bezig om processen te optimaliseren om tijdverlies te voorkomen. Wachten op prijzen van uw leverancier kan hinderlijk zijn, online calculaties bieden hiervoor een snelle oplossing. Dit is ook de reden dat wij geloven in zowel persoonlijk contact als digitalisering en gaan dan ook mee met de tijd door middel van onze webshop. We zien persoonlijkheid als toegevoegde waarde en vinden de balans tussen beide enorm belangrijk. Wij vinden het belangrijk dat onze klanten alle mogelijkheden hebben zodat ieder kan doen waar hij de voorkeur voor heeft! Wij groeien op uw tempo mee met de tijd.

Nog een voordeel is dat de digitalisering zorgt voor een hoop nieuwe kansen. Zo kunt u uw doelgroep gemakkelijker vergroten omdat u het bereik enorm kunt uitbreiden, het bereik wordt oneindig!

Stap voor stap, uw tempo!

Gelijk aan de digitalisering groeien de technologische ontwikkelingen, deze gaan enorm snel. Organisaties profileren zich steeds meer online waardoor de eisen voor de juiste technologie ook beter worden. Doordat steeds meer processen geautomatiseerd worden, worden in de toekomst ook minder fouten gemaakt. Fouten maken is namelijk menselijk. Dit biedt in de toekomst dus de nodige zekerheid die nu misschien nog te pril lijkt voor het gevoel. Ook door het feit dat het nog vrij nieuw is binnen de business to business.

Ontwikkelingen betreffen iets nieuws, zo ook de digitalisering. Nieuwe ontwikkelingen kunnen mensen onzeker maken door onwetendheid. Het is dan ook niet gek dat er wellicht nog wat negatief, of weinig over gesproken wordt. Maar eigenlijk moeten we ons ogen juist wel al openen voor nieuwe manieren en hier vervolgens nieuwe kansen in zien. De technologische ontwikkelingen stoppen niet, er is eigenlijk geen andere keus dan langzaam meegaan met de tijd. Dit geldt voor ons, maar ook voor u. Daarbij willen we wel duidelijk aangeven dat wij geloven in de balans zoals eerdergenoemd.

Platen2

Heeft u onze vorige blogs al gelezen?

Lees ons blog over 'Lean management'.

Lean management